Salgsutstilling med Inga Dalsegg


Nå er det satt ny dato for utstillinga til Inga Dalsegg. Lørdag 11.juli åpner vi igjen kunstgalleriet i Geilo Kulturkyrkje. Denne salgsutstillinga skulle ha åpnet i mars, men kunsten står seg heldigvis, ikke noe som går ut på dato her!

 

 

Inga Dalsegg kommer fra Trondheim og etter 7 år i England flyttet hun tilbake til Norge og bor nå i Rindal i Trøndelag. Hun valgte tegning, form og farge på videregående skole tidlig på 1990-tallet og har kunstutdanning fra Ålesund Kunstskole og De Montfort University i Leicester, England.

Hun er spesielt opptatt av malerier som skaper følelser og emosjonelle tanker.  Hun har hatt en mengde separatutstillinger i store deler av Norge, men også i Sverige, England og USA.  I tillegg har hun vært med i kollektivutstillinger både i Norge, Sverige, Danmark, Italia, Frankrike, England, Belgia, Estland, Brasil og USA.

Inga Dalsegg er mest kjent for sine kritikerroste, emosjonelle malerier, mange av disse har hender som motiv.  Selv om det er oljemaling på lerret og på egyptisk papyrus hun jobber mest med, har hun også blitt omtalt som gresskarkunstner.  De siste åtte årene har hennes gresskarlykter fått mye oppmerksomhet i aviser og på TV.  Hun har skåret ut gresskarlykter i fjernsynsprogram som TV2-nyhetene, God Morgen Norge og på Dagsrevyen flere år på rad.  I tillegg jobber hun også med tegning og litografi. 

De siste årene har hun også jobbet en god del på pergament med fjærpenn, der hun bruker teknikker fra middelalderen i tett samarbeid med forskere på NTNU.  Når man møter Inga Dalsegg skjønner en raskt t hun langt i fra er noe A4-menneske.  Hun er direkte, kontroversiell og eksentrisk, egenskaper som preger henne både som person og som kunstner.  Dette gjelder alt i fra måten hun kler seg på til hennes vakre håndskrift, som vitner om en sann kunstnersjel. 

Kunsten hennes skapes ut fra et sterkt ønske om å utforske universell symbolisme og å uttrykker det vakre i menneskers opplevelser – i selve lyset – i alle dets former.  Inga ønsker å uttrykke mange forskjellige følelser i kunsten sin, for å vise alle sider av livets vei.  Hun sier selv at hvis hun gjennom sine bilder er i stand til å fremkalle en sterk følelsesmessig opplevelse hos noen, har hun greid å meddele NOE til vedkommende, selv om den følelsen ikke er den samme som den hun hadde da bildet ble skapt. 

Utstillingen åpner i Geilo Kulturkyrkje lørdag 11. juli 2020 kl. 13.00, og holder åpent til den 22. august 2020. 

 

Tilbake