Utstilling: Menagerie


Det er Merete Mowinckel fra Bergen som nå er utstiller i Kunstgalleriet vårt.  Hun har kalt sin fargerike utstilling for:  Menagerie – Antropomorfe allegorier, litt gjenbruk og litt høyfjell.

 

Merete har sin utdannelse fra Kunstskolen i Bergen i 1986, Konstskolan i Stockholm i 1987 og KBIB – Kunsthøgskolen i Bergen – avdeling for spesialisert kunst med hovedfag i 2005.  Hun har hatt flere utstillinger i Norge, London og Dallas, Texas. 

Mowinckel arbeider med ulike teknikker og collager  og har alltid vært opptatt av farger og dyr og natur og huns synes at kommunikasjon på tvers av artstilhørighet skaper mening.  Hun satser på gjenbruk ved å bruke gamle vindusrammer og -lister til innramming av sine bilder. 

Hun er også utdannet sykepleier og har jobbet med døve og døvblinde siden 1994.  Der foregår mye av kommunikasjonen visuelt og taktilt og dette har gitt henne en beriket forståelse av hva kommunikasjon også kan være. 

Mowinckel bor tilbaketrukket og landlig sammen med nær og sterk kontakt med dyreliv og natur, som gjenspeiles i hennes bilder.  Utstillingen har allerede solgt flere bilder, men det er mye spennende igjen, så vi anbefaler et besøk (eller flere) før  utstillingen tas ned lørdag den 18. april kl. 15.  

 

Tilbake