Sommarkveld i gamlekyrkja: Anderdal og Lie


Arne Anderdal og Jo Asgeir Lie byr på en musikals reise gjennom dalen, selvsagt med en og annen avstikker på veien!

Billetter

 

Om konserten

Runddansmusikk (gammeldans) som konsertmusikk er ikke hverdagskost. Når musikken i tillegg er knyttet til hardingsfeletradisjonen i Hallingdal, er det enda sjeldnere. Arne Anderdal og Jo Asgeir Lie byr på en musikals reise gjennom dalen, selvsagt med en og annen avstikker på veien!

Arne Anderdal gjorde i 2012 ein grundig gjennomgang av alt arkivmateriale som var å finne rundt runddansmusikken i Hallingdal. Både lokale, regionale og nasjonale arkiv ble gått gjennom, i tillegg at han besøkte en rekke aktive spelemenn tilknytett Hallingdal. Resultatet av dette arbeidet var at over 140 ulike runddansmelodier ble brukt i Hallingdal. Man kan knyte runddansmusikk til så og si alle spelemenn man vet om i Hallingdal, og dette viser at runddansen har vært en viktig del av repertoaret også blant utøvere på hardingfele.

Konserten gir et innblikk i dette spennende repertoaret, og ikke minst den høye musikalske kvaliteten som ligger i disse slåttene. Anderdal og Asgeir Lie har spilt sammen i mange år. Begge arbeider til daglig på Ole Bull Akademiet på Voss.

 

Om Sommarkveld i gamlekyrkja

Denne konserten inngår i konsertserien “Sommarkveld i gamlekyrkja” som er en tradisjonell konsertserie som går av stabelen hvert år i hele juli måned, og byr på en variert blanding av musikk med lokale, nasjonale og internasjonale artister.

Se arrangementet på Facebook. 

 

Tilbake