Foredrag med Knut Brakstad - I Kongens tjeneste


Bli med på Svall med Knut Brakstad. Han skal fortelle om veien til Det Kongelige Slott, og jobben som HM Kongens privatsekretær.

Geilo kulturkyrkje

Mandag 12. februar 2024 kl. 12.00


Noen vil kanskje huske Knut Brakstad fra hans tid som prest på Geilo på slutten av 80-tallet. Men han har rukket over mye annet i livet og hatt en noe uvanlig yrkeskarriere.

Etter studier i USA, Tyskland og England, samt embetseksamen i teologi fra Oslo, ble han i 1984 ansatt i Utenriksdepartementet. Der jobbet han i Presse og Kulturavdelingen og hadde også ansvaret for å koordinere søkeprosessen for å få vinter-OL til Lillehammer i 1994. Deretter ble det fire år som prest på Geilo, før han i 1990 ble bedt om å komme til Lillehammer for å være med å planlegge og gjennomføre De olympiske leker i 1994.

Da OL var over, gikk ferden til Det Kongelige Slott. Knut startet som Assisterende Kabinettssekretær og ble etter hvert HM Kongens Privatsekretær. I fjor gikk han av med pensjon, etter nesten 28 år som Kongens nære rådgiver.

Knut er æresdoktor ved St Olaf College i USA. HM Kongen har utnevnt ham til kommandør med stjerne av Den Kongelige St Olavs Orden, og Knut har mottatt et stort antall av utenlandske ordener og dekorasjoner.

I sin nye tilværelse har Knut påtatt seg en del styreverv og sitter nå blant anney i styret for Norge Amerika Foreningen, Gunnar Sønsteby Stiftelsen, Norsk Utvandrermuseum og Kronprinsesse Marthas Minnefond. Han er også aktiv i Neste Steg, et program for tidligere toppidrettsutøvere, og han er påtroppende president i Gimle Rotary.

Mandag 20.februar kommer han til oss for å fortelle om veien til Det Kongelige Slott, og livet som HM Kongens privatsekretær.

Tilbake