"Det meste er nord"


Det blir en spennende og fin konsert når tre musikere fra nordnorge slår seg sammen med to lokale musikere. Kirkemusiker Lars Inge Tverberg har invitert med seg musikervenner han har blitt kjent med på studiene i Tromsø, samt Espen Wensaas på gitar.

Ekteparet Hanne-Sofie og Robert Frantzen er bosatt i Sigerfjord i Vesterålen. De har begge en lang og variert fartstid som allsidige frilansmusikere. Hanne-Sofie er utdannet fløytist, korleder, rytmisk sanger og kirkemusiker ved musikkonservatoriene i Tromsø og Haag, hvor hun studerte barokkfløyte hos Barthold Kuijken. Robert har studert rytmisk piano hos Jan Gunnar Hoff og har spilt med "alt og alle" over hele nordnorge de siste 30 årene. 

Hanne-Sofie og Robert FrantzenHanne-Sofie og Robert har over en årrekke jobbet mye sammen, blant annet med Tromsø-visekunsteren Jan Arvid Johansen, kjent fra Boknakaran og Nordnorsk visegruppe, samt i diverse korprosjekter. I 2019 var Robert klaversolist i "Mass" av Steve Dobrogosz, med Grønnåsen kirkekor og Hanne-Sofie som dirigent. De har også turnert med diverse egne prosjekter, fra Mads Bergs skolesangbok, via nordnorske viser, til Vidar Sandbeck på nordnorsk. Robert jobber for tiden som distriktsmusiker og pianolærer i Hadsel kulturskole, og Hanne-Sofie som organist og korleder i Hadsel menighet.   

Petter Marius GundersenPetter Marius Gundersen er utdannet trompetist fra Musikkhøyskoler i Norge og Tyskland, og har jobbet frilans i hele Norge og Europa i en rekke forskjellige settinger. Han har spilt på mange plater og turnert med et variert utvalg av norske og utenlandske artister som: , Chick Corea, a-ha, Paal Flaata, Vidar Busk, Amund Maarud, Frida Ånnevik, KORK, Den Norske Opera, Arktisk Filharmoni, Millitærkorps for å nevne noen. Jobber også som komponist og dirigent.

Espen WensaasEspen Wensaas er en etablert og anerkjent musiker på den norske musikkscenen. Espen turnerer, produserer og opptrer regelmessig både innenlands og utenlands. I tillegg til å være en multiinstrumentalist er han også en av Norges ledende utøvere i folkemusikk på gitar, cittern og mandolin og er den første som har tatt en mastergrad i utøvende folkemusikk på gitar ved Norges Musikkhøgskole.

Lars Inge Tverberg er kirkemusiker med base i Geilo kulturkyrkje, og har i en årrekke jobbet med musikk, kirke og kultur i Hol kommunen og Hallingdal forøvrig. Musikkinteressen kom for fullt da han gikk på Kongshaug Folkehøgskole (nå Kongshaug musikkgymnas), og har siden jobbet som dirigent for diverse barne -og ungdomskor, Sofienbergkoret i Oslo, samt initiativtager og dirigent for koret Bris som har vokst seg til et anerkjent kor i regionen. Lars Inge har også jobbet mange år i kulturskole og som frilanser – både som musiker, kapellmester, komponist, arrangør og som lydmann. De siste årene har han studert videreutdanning innenfor kirkemusikk på Kirkelig utdanningssenter nord (KUN) og ved UIT i Tromsø.

Velkommen til konsert i Geilo kulturkyrkje lørdag 23.juli kl 20:00!

Tilbake