Ei reise i ornamentikkens verden


I forbindelse med kunstutstillingen Sumarleik, holder kunstnerne Anne Hesvik og Olaf Bu foredrag i Kunstgalleriet i Geilo Kulturkyrkje lørdag den 11. september 2021 kl. 15.00.  

 
 

De kaller foredraget: «Ei reise i ornamentikkens verden».  Her vil Anne Hesvik ta utgangspunkt i sitt eget arbeid som kolorist, med hovedvekt på ornamentikken, der fargen er toner og ornamentikken er den tause tale.  Ho vil også fortelle om historikken og litt om utviklinga av rosemålingstradisjonen.  Deretter ønsker hun å formidle hva som gjorde at hun utviklet sitt kunstnerskap innen ornamentikk, og fortelle litt om hvorledes hun arbeider med de gamle klassiske maleteknikkene i vår samtid og i sitt eget kunstnerlige uttrykk.

Olaf Bu vil fortelle om naturen som kunstner.  Han vil fokusere på grunnmaterialet treet og på tre som råmateriale, da særlig den særmerkte valbjørka som vokser i heimbygda hans; Eidfjord.  Det er denne han benytter i sine arbeider.  Han vil ta for seg litt historikk og litt om sitt eget kunstneriske uttrykk.  

Det vil bli anledning til å se utstillingen som i tillegg omfatter keramikk av Per Nordnes og trearbeider av Anneli  Engeland, og det blir mulighet for å få en prat med de to kunstnerne som er til stede.  

Dette er åpent for alle, og gratis.  

Håper flere får lyst til å bli inspirert av kunsten og kunstnerne, og Kunstgallerinemnda i Geilo Kulturkyrkje ønsker alle velkommen til en avslappende og inspirerende ettermiddagstime i vårt flotte galleri på Geilo.  

Utstillingen holder åpent fram til og med lørdag 18. september.  

Plakat Sumarleik 2021

 

 

Tilbake