JULA 2020

Det blir selvfølgelig jul i kirkene i år også! Selv om korona- viruset stadig gjør rammene for julefeiringen usikker så har vi lagt planer for mange fine julegudstjenester.

Gjennomføringen vil selvsagt avhenge av hvilke smittevernregler som gjelder i jula: I skrivende stund planlegger vi etter dagens begrensninger med mak­simalt 50 deltagere samlet innendørs og 200 uten­dørs. Oppdatert informasjon publiseres på hol.kirken.no, og påmelding til de ulike arrangementene åpnes på nettsidene tirsdag 15. desember kl. 18.00.

Geilo kulturkyrkjeInnendørs julegudstjenester

Lille julaften kl. 17.00 vil vi også i år ha Blue Christmas i Geilo kulturkyrkje med prest Helle Maria Wolstad og Hilde Tandberg som organist.

Julaftengudstjenester i Hol kyrkje i årJulaften blir det tradisjonelle julaftensgudstjenester i Hol kyrkje kl. 14.30 og 16.00 med prest Stein Arne Larsson. Ludmilla Petrova er organist og familien Fossly bidrar musikalsk. Dersom maksimalt antall forblir 50 personer kan det også bli aktuelt med ekstragudstjeneste.

Jul i bygda gjennomføres som vanlig kl. 12.00 i Skurdalskyrkja 1. juledag og Dagali kirke 2. juledag. Juletregangen blir nok vanskelig å gjennomføre i år, men det blir uansett gudstjenester med mye sang og musikk!

Digitale julegudstjenester fra Geilo kulturkyrkjeDigitale julegudstjenester

Vi sender en digital julaftensgudstjeneste fra Geilo kulturkyrkje som blir tilgjengelig via våre nettsider. Gudstjenesten er et samarbeidsprosjekt for hele Hallingdal prosti, og i tillegg til at denne kan sees hjemmefra blir det organisert en overføring til hotel­lene med visning 15.30.

Første juledag sender vi en digital høymesse fra Geilo kulturkyrkje med både Helle Maria Wolstad og Stein Arne Larsson.

Julevandringsgudstjeneste på Geilo

I år lager vi julevandringsgudstjeneste på Geilo! Oppmøte blir på parkeringsplassen ved Geilojordet, hvor vi dramatiserer juleevangeliet, før vi vandrer nedover til kulturkyrkja blant julesang og fakler. Det er viktig å kle seg godt etter været, siden det meste av gudstjenesten finner sted utendørs, men en kommer inn for å synge Deilig er jorden.

Julevandringen vil skje i strengt inndelte grupper på maksimalt 50 personer med starttidspunkt mellom 14.00 og 16.00. Påmelding via våre nettsider er helt nødvendig for å få fordeling i gruppene.

Det blir utendørs julegudstjeneste på Ustaoset julaftenUtegudstjeneste julaften på Ustaoset

Med værforbehold vil vår Ustaoset­prest, Gunnar Wik, holde utegudstjeneste kl. 12.00 på julaften sammen med organist Lars Inge Tverberg. Her vil det også være mulig å møte opp uten forhånds­påmelding.

Frøy Hovland Holtbakk i Skurdalskyrkja 1.juledag 2017Julen synges og ringes inn i Skurdalskyrkja

Nytt av året er en julemarkering i Skurdalskyrkja fra 16.30 på julaften. Vi synger julen inn, leser jule evangeliet og tenner lys før jula ringes inn. Operasanger Frøy Hovland Holtbakk er med oss denne dagen. Ved strenge smittevernsrestriksjoner kan arrangementet bli flyttet utendørs.

Kløsterkoraler med Ingfrid Breie Nyhus i julaKonsert i Geilo kulturkyrkje

Ingfrid Breie Nyhus vil strømme konserten Kløsterkoraler fra Geilo kulturkyrkje 1. og 2. juledag kl. 18.00. Tredje juledag vil hun i tillegg åpne for publikum og få med seg Terje Isungset, kl 1930.