Dagali kirke

Dagali sokn ble innlemmet i Hol prestegjeld i 1948 og kirken er den nest eldste i Hol. Kirken sto ferdig og ble innviet den 4. august 1850. Den er bygget i tre og har plass til omkring 180 personer.

Dagali kirke I 1932 fikk kirken altertavlen som en kan se i dag. Den er skåret ut av Gunnar Stensen. I årene 1972-73 ble Dagali kirke ombyggd og restaurert. Kirken ble kledt utvendig, tårnet ble revet, og et nytt tårn satt opp i stil med det opprinnelige.

Kirken fikk et nytt, romslig våpenhus med garderobe, toalett i kjelleren, nytt gulv og nye benker. Den ble malt innvendig og utvendig. Den ble innviet igjen høsten 1973.

Leggsta'n - Gravplass på Søre Randberg

Før kirken ble bygget, lå det en gravplass på Søre Randberg, i bruk fra 1819 til 1850. Denne gravplassen, "Leggsta`n", er nå fredet. Ved inngangen er det en portal der navnene på de gravlagte er skåret inn i taket.

Dagali kirke ligger ved en avstikker fra riksvei 40, 25 kilometer fra Geilo

Velkommen til

Dagali kirke

Programmet utigs med forbehold om eventuelle feil og endringer. Se hele programmet under menyvalget Aktuelt og Kalender, eller ved å trykke her.

Avgifter for bryllup

Fastboende

Tidl. fastboende

kr. 3000,-