”Naturens kraft” // John Erik Johnsen


Kunstutstillingen som for tiden står i kulturkyrkja er av billedkunstner John Erik Johnsen som bor og arbeider både i Nederland og Norge. Han er inspirert av natur spesielt fra den norske fjellheimen, hvor han har tilbrakte mye tid som hundekjører.

JOHN ERIK JOHNSEN (1947) er selvlært, men har arbeidet sammen med kjente norske og nederlandske kunstnere. Hans to tanter som også var kunstnere, inspirerte og bidro til at han malte sitt første maleri 17 år gammel. Et langt og spennende yrkesliv samt reiser verden rundt gjennom mange år, har gitt ham mye inspirasjon. Nederland, hvor han har tilbrakt nesten halvparten av sin tid i de siste 17 årene, har vært en fantastisk kunst-skole. Hans opphold i Berlin bidro til at han igjen la mer vekt på symbolikk og abstraksjon. Han er hele tiden på søken etter nye spennende motiver og er ikke låst i en spesifikk stilart, men samtidig er stilen særegen og kjennbar. Dette gjør ham til en kunstner med et stort nettverk.

Hans arbeider henger i flere hjem og hytter i Norge, Sverige, Nederland, Frankrike, Luxemburg, Tyskland, USA og Australia. Han har hatt flere utstillinger i Norge og Nederland. Han arbeider for det meste i akryl og olje på lerret, men har også laget skulpturer og installasjoner. De fleste av hans arbeider er trykket i Giclee, - i et begrenset opplag. Denne utstillingen er en salgsutstilling og kunstverkene kan hentes på avslutningsdagen.

Utstillingen står til 22.oktober 2022!

Tilbake