Orgelfestuke påsken 2022 - innvielseskonserten


Orgelet i Geilo kulturkyrkje ble ferdigstilt 10.desember i fjor, men det er først nå til påske at vi får gjennomført innvielsen. Det blir Orgelfestuke med mange spennede konserter hele påsken. Selve innvielsekonserten blir søndag 10.april med Abram Bezuijen, som har vært vår orgelkonsulent, og JeeYoung Park som sammen utgjør orgelduoen, The Nordic Organduo. 

The Nordic Organduo har spilt sammen siden 10.februar 2012 og spiller så vel originalskrevne verker som arrangementer fra opera, ballett eller orkester musikk, f.eks. Tchaikovskys Nøtteknekker Suite, Ravels Bolero eller Saint-Saëns Bacchanale. Duoen har fått urfremført fem nyskrevne verker og flere nye verker er underveis. Abram og JeeYoung jobber med å få flere Norske komponister til å skrive for orgelduo.

JeeYoung Park, er utdannet pianist med pedagogikk fra Sør- Korea og studerte deretter cembalo og orgel i 7 år i Tyskland, bl.a. har hun to mastergrader (Orgel og Cembalo), Konzertexamen og Meisterklasse (Orgel) fra Musikhochschule Karlsruhe og Hochschule für Musik und Theater Leipzig i Tyskland. JeeYoung Park fulførte også Kirkemusikk II ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. JeeYoung deltok i flere konkurranser og var semifinalist flere ganger i bl.a. Silbermann Orgelwettbewerb i Freiberg i Tyskland, Musashino Tokyo i Japan og Xavier Darasse Concour i Toulouse, Frankrike. Siden 2012 høsten jobber JeeYoung Park som Kantor i Øvre Eiker. Hun har en forkjærlighet til verkene av Sigfrid Karg-Elert, men fremfører også ofte verker av Vièrne, Widor og Tournemire.

Abram Bezuijen, studerte både orgel og klaver ved Rotterdams Konservatorium. I 1990 fikk han sitt diplom i hovedfag orgel (bachelor med pedagogikk) og i 1991 solistdiplom (master). I 1992 ble Bezuijen ansatt som organist i Høyanger. Siden har han fordypet seg i Norsk orgellitteratur. I 1997 mottok han et stipend, som ble brukt til videre studier hos Professor Harald Vogel i Tyskland. Abram Bezuijen konserterer både i Norge og utlandet, og fra spillet hans er det gjort både radio- og fem cd-opptak. Bezuijen har vært solist med flere ensembler og orkestre, bl.a Trondheimsolistene og Minsk Kammerorkester. Han fremførte Poulencs g moll concerto på fem konserter, Rheinbergers orgelconcerto og ikke minst samtidsmusikk. Han fremførte Bachs samtlige orgelverker i Haug kirke i Øvre Eiker, hvor han har vært ansatt siden 1997.

Tilbake