Geilo kyrkje

Geilo kyrkje, tidligere Ustedalen kapell, er den tredje kirken i Hol som er over 100 år gammel. Kirken ble innviet av biskop Essendrop den 4. juni 1890.

Arkitekt var J. W. Nordan. Kirken er en tradisjonell langkirke i tre og har omkring 190 sitteplasser. Alterbillede: Jesus på korset. I 1958-60 ble kirken ombyggd og restaurert. Kirken fikk nytt og større våpenhus, større dåpsrom og sakristi, toalett og bårerom i kjelleren.

Kirken ble malt innvendig og fikk de fargene den har i dag. Skiferbekledningen på taket ble lagt på nytt, og tårnet ble dekket med kobberplater. Fra 1975 har det også vært gravplass på Bruhaugen.

Du kan lese om kirkebyggets historie under menyvalget Historikk og Ustedalen kapell, eller ved å trykke her.

Nåværende bruk

Det holdes ikke lenger ordinære gudstjenester i kirken, men den kan fortsatt brukes til seremonier: Det er fortsatt mange som ønsker å ha bryllup der