Du er herForside>Artikkel

SOMMARKVELD I HOL GAMLE KYRKJE

Serie av sommarkvelder ved Holsfjorden i Hol gamle kyrkje med lokale og internasjonale artister. Alle tirsdager i juli kl.20.00. Billettpris kr. 150 (50 barn) inkludert kaffe og kaker etter konsertene. Velkommen !

Tirsdag 3. juli kl 20:00

Norske folketoner møter barokkmusikk

Dovringen Bjørn Sigurd Glorvigen (folkesang), Cathrine Bothner-By (barokksang) og Lars Henrik Johansen (cembalo) danner gruppa ”TidligFolk”, et band der barokkmusikk og folkemusikk møtes på like vilkår. Folkemusikken har hele tiden vært under påvirkning av musikken rundt seg. I vår tid ser en hvordan rock og pop-musikken influeres av folkemusikken og folkemusikken influeres av rock og pop. Ulik musikk har også påvirket hverandre i tidligere tider. Vi vet for eksempel at noen av Gudbrandsdalsleikene nedstammer direkte fra barokke komposisjoner fra 1700-tallets Europa. De to sjangrene har også mange likheter i de estetiske uttrykkene, som gjør det nærliggende å framføre musikken på samme konsert.

Tirsdag 10. juli kl.20:00

Kvedarkvintetten fra Torpo

Tonje Risdal Liahagen, Silje Risdal Liahagen, Margit Myhr, Sina Myhr, Helga Myhr

Dei fem jentene har sunge saman sidan dei var ganske unge. På Torpo har det vore opplæring i mellom anna kveding i mange år, og her har dei vore med, Liahagen-sytrene og Myhr-systrene. Etterkvart begynte dei å synge saman som kvintett og i 2009 debuterte dei for folkemusikkmiljøet på NM på Ål/Geilo.Tonje, Silje, Margit, Sina og Helga har sidan deltatt i open klasse på Landskappleiken. Dei to siste åra har dei hamna på andreplass. Dei største opptredenane dei har hatt er på Folkelarm og i programmet Julefolk på NRK tv i 2011, og på Riksscena i Oslo i 2012. Dei er etter kvart vorte ein travel gjeng som kjem til å synge rundt om på ulike festivalar i løpet av sommaren. Men 10. juli tek dei turen til Hol og byr inn til konsert i Hol gamle kyrkje. Konserten vil bestå av sangar frå Hallingdal med fleirstemte arrangement. De vil få høyre alt frå lyriske viser og dramatiske ballader til eggjande slåttetralling.

Tirsdag 17. juli kl 20:00

Antonio Vivaldi; De fire årstidene

Igor Bobovich med ensemble ”Moscow chamber music academy”, profesjonell strykesekstett, framfører kammermusikk av J.S. Bach og Antonio Vivaldi. Gjesteartist – Leo Strelle  (violin)

Merk billettprisen (200 kr)

24. juli kl.20:00

Klassisk duett - cello og gitar

Anton Dymkov (cello) og Kristian Granmo (gitar) presenterer et utvalg av verker av F. Telemann, F. Schubert,  M.De Falla, R. Gnattali med flere.

31. juli kl.20:00

Solfrid og Julie

Solfrid Nestegard Gjeldokk og Julie Skogsrud er to talentfulle Geilojenter som skal glede oss med sang og musikk. Solfrid er folkesanger og Julie sitter ved orgelet.

Billettpris til  konsertene (bortsett fra konserten 17.07) er kr 150,- for voksne og 50,- for barn. Dette inkluderer kaffe og kaker etter konserten.

Velkommen!

Denne konsertserien er i år støttet av Hol Sparebank, ECO kraftnett, Bardøla Hotell og Radio Hallingdal

De neste dagene

Lørdag 2. August,
13:00Holsdagen i Hol gamle kyrkje
"Vielse".

Søndag 3. August,
11:00Gudstjeneste Geilo kulturkyrkje
Granli. Dåp. Ofring til Geilo kulturkyrkje.

Onsdag 6. August,
12:00Sykkellyrikk i meditasjonsfart
Oppmøte ved Geilo kulturkyrkje. Vi sykler langs Ustedalsfjorden og stopper på utvalgte steder der vi deler dikt. Ta med om du har et på lager. Turen avsluttes med medbragt mat og drikke. Lurer du på noe eller trenger du sykkel, ta kontakt med An-Magritt på tlf 950 66 870.
20:00Onsdagskveld i Geilo kulturkyrkje
Hver onsdag i perioden 25.juni til 13.august fra kl 20 til 21 kan du høre en av våre organister, og andre, spille på flygelet. Gratis inngang. Det blir anledning til å gi en gave til akustisk orgel.

Onsdag 13. August,
20:00Onsdagskveld i Geilo kulturkyrkje

Programmet utigs med forbehold om eventuelle feil og endringer. Se hele programmet under menyvalget Aktuelt og Kalender, eller ved å trykke her.