Du er herForside>Våre kirkelokaler>Hovet kyrkje

Hovet kyrkje

Hovet kapelldistrikt fikk sin kirke i 1910. Kirken ble innviet av biskop Bang den 18. oktober. Hovet kirke ligger på en haug; den er bygget i tre og hvitmalt.
Fakta om Hovet kyrkje
Byggeår 1910
Byggestil Langkirke av tre
Arkitekt Ole Stein
Altervegg malt av A.R.Andersen
Motiv på altervegg Flere motiv, bl.a
nattverden og
evangelistene
Regelmessige
gudstjenester
Sitteplasser 180
Adkomst
Kirken ligger like ved RV50 i Hovet
Forsamlingslokale
Ikke eget forsamlingslokale. Fjellheim samfunnshus ligger like i nærheten

Avgifter for bryllup
Fastboende Gratis
Tidl. fastboende kr. 2.500,-
Øvrige kr. 5.000,-

Lysbildefremvisning
fra Hovet kyrkje

Våpenhuset ble utvidet i 1994. Til høyre for hovedinngangen ligger bårehuset. Til 50-årsjubileet i 1960 ble kirken malt innvendig. Altertavlen "Jesus bryter brødet", malt av Hans Brusletto, ble flyttet til bårehuset, og kirken fikk en ny altervegg. Den er malt av kunstner A. R. Andersen etter en ide av arkitekt Arneberg.

Kirkerommet med nye benkerKirkerommet med nye benkerDet nederste feltet har samme motivet som i gamlekirken: Nattverden. Over troner Kristus, omgitt av flammer, symbolet på Den Hellige Ånd. På sidene symbolene for de fire evangelistene: Matteus mennesket, Markus løven, Lukas oksen og Johannes ørnen. Øverst på veggen hånden i ringen, der tre fingre peker nedover.

På alteret står det lille tomme korset, og foran det, lammet med seiersfanen. Over koråpningen pelikanen. Prekestolen er også rik på symbolikk. Hovet kirke har plass til 200 mennesker. Omkring 570 sokner til den. Den ligger ved riksvei 50, 8 kilometer fra Gamlekirken i Hol sentrum.

Våren 2006 fikk kirken nye benker (bildet). Frydenlund snekkeri i Skurdalen leverte benkene. Ny løper i midtgangen, solavskjerming og belysning i korpartiet er også på plass.

Opprustingen er finansiert med innsamlede midler, gaver og lån.

De neste dagene

Tirsdag 29. Juli,
20:00Olsokmesse Hol gamle kyrkje
Granli. Ofring til Areopagos. Kirkeskyss tlf 91 70 06 04.

Onsdag 30. Juli,
20:00Onsdagskveld i Geilo kulturkyrkje
Hver onsdag i perioden 25.juni til 13.august fra kl 20 til 21 kan du høre en av våre organister, og andre, spille på flygelet. Gratis inngang. Det blir anledning til å gi en gave til akustisk orgel.

Lørdag 2. August,
13:00Holsdagen i Hol gamle kyrkje
"Vielse".

Søndag 3. August,
11:00Gudstjeneste Geilo kulturkyrkje
Granli. Dåp. Ofring til Geilo kulturkyrkje.

Onsdag 6. August,
12:00Sykkellyrikk i meditasjonsfart
Oppmøte ved Geilo kulturkyrkje. Vi sykler langs Ustedalsfjorden og stopper på utvalgte steder der vi deler dikt. Ta med om du har et på lager. Turen avsluttes med medbragt mat og drikke. Lurer du på noe eller trenger du sykkel, ta kontakt med An-Magritt på tlf 950 66 870.
20:00Onsdagskveld i Geilo kulturkyrkje

Programmet utigs med forbehold om eventuelle feil og endringer. Se hele programmet under menyvalget Aktuelt og Kalender, eller ved å trykke her.