Du er herForside>Våre kirkelokaler>Hovet kyrkje

Hovet kyrkje

Hovet kapelldistrikt fikk sin kirke i 1910. Kirken ble innviet av biskop Bang den 18. oktober. Hovet kirke ligger på en haug; den er bygget i tre og hvitmalt.
Fakta om Hovet kyrkje
Byggeår 1910
Byggestil Langkirke av tre
Arkitekt Ole Stein
Altervegg malt av A.R.Andersen
Motiv på altervegg Flere motiv, bl.a
nattverden og
evangelistene
Regelmessige
gudstjenester
Sitteplasser 180
Adkomst
Kirken ligger like ved RV50 i Hovet
Forsamlingslokale
Ikke eget forsamlingslokale. Fjellheim samfunnshus ligger like i nærheten

Avgifter for bryllup
Fastboende Gratis
Tidl. fastboende kr. 3.000,-
Øvrige kr. 5.000,-

Lysbildefremvisning
fra Hovet kyrkje

Våpenhuset ble utvidet i 1994. Til høyre for hovedinngangen ligger bårehuset. Til 50-årsjubileet i 1960 ble kirken malt innvendig. Altertavlen "Jesus bryter brødet", malt av Hans Brusletto, ble flyttet til bårehuset, og kirken fikk en ny altervegg. Den er malt av kunstner A. R. Andersen etter en ide av arkitekt Arneberg.

Kirkerommet med nye benkerKirkerommet med nye benkerDet nederste feltet har samme motivet som i gamlekirken: Nattverden. Over troner Kristus, omgitt av flammer, symbolet på Den Hellige Ånd. På sidene symbolene for de fire evangelistene: Matteus mennesket, Markus løven, Lukas oksen og Johannes ørnen. Øverst på veggen hånden i ringen, der tre fingre peker nedover.

På alteret står det lille tomme korset, og foran det, lammet med seiersfanen. Over koråpningen pelikanen. Prekestolen er også rik på symbolikk. Hovet kirke har plass til 200 mennesker. Omkring 570 sokner til den. Den ligger ved riksvei 50, 8 kilometer fra Gamlekirken i Hol sentrum.

Våren 2006 fikk kirken nye benker (bildet). Frydenlund snekkeri i Skurdalen leverte benkene. Ny løper i midtgangen, solavskjerming og belysning i korpartiet er også på plass.

Opprustingen er finansiert med innsamlede midler, gaver og lån.

De neste dagene

Tirsdag 7. Juli,
20:00 Sommarkveld i gamlekyrkja - Lochlann
Gamlekyrkja i Hol. Lochlann er navnet som irlenderne hadde for Norge. Landet med de mange fjordene, og riktig nok er dette en norsk trio som spiller irsk folkemusikk.
Søndag 12. Juli,
11:00 Gudstjeneste Geilo kulturkyrkje
Gudstjeneste. Granli. Dåp. Ofring til Diakoninemnda. Felles tur til Prestholt etter gudstjenesten.
Tirsdag 14. Juli,
20:00 Sommarkveld i gamlekyrkja - Kim André Rysstad
Gamlekyrkja i Hol. Kim André Rysstad, songar og musikar frå Rysstad i Setesdal har med si framifrå stemme blitt lagt merke til.
Søndag 19. Juli,
12:00 Friluftsgudstjeneste Dagali museum
Friluftsgudstjeneste. Jensen. Kirkeskyss tlf 41 60 80 20.
17:00 Gudstjeneste Hol gamle kyrkje
Gudstjeneste. Jensen. Kirkeskyss tlf 91 70 06 04.
Tirsdag 21. Juli,
20:00 Sommarkveld i gamlekyrkja - Hot Club de Norvège
Hot Club de Norvège er ein norsk jazzkvartett som vart etablert på 70-tallet.
Tirsdag 28. Juli,
20:00 Sommarkveld i gamlekyrkja - Aleks Weiss
Gamlekyrkja i Hol. Aleks Weiss er en amerikansk-ættet visesanger fra Geilo, som etter en håndfull år i Bergen har opparbeidet seg et eget reportoir.
Onsdag 29. Juli,
20:00 Olsokmesse Hol gamle kyrkje
Olsokmesse. Hansen. Kirkeskyss tlf 91 70 06 04.
Lørdag 1. August,
13:00 "Vielse" Hol gamle kyrkje
Holsdagen. Hansen.
Søndag 2. August,
11:00 Gudstjeneste Geilo kulturkyrkje
Gudstjeneste. Hansen. Ofring til Geilo kulturkyrkje.

Programmet utigs med forbehold om eventuelle feil og endringer. Se hele programmet under menyvalget Aktuelt og Kalender, eller ved å trykke her.