Konsert

Julefred over jorda – julekonsert med Trio Serafin og Helga Johanne Størdal

Geilo kulturkyrkje, torsdag 7.desember kl 19.30
Hvordan høres julestemning ut i Venezuela, i Vietnam, i Polen, i Palestina, blant kanadiske indianere? Julesangene er selve lyden av jula, og er en sentral ingrediens i folks julestemning over hele kloden.

Dette prosjektet springer ut av en nysgjerrighet og en utforskertrang: Kvartetten vil oppsøke andre kulturers julestemning og presentere den for det norske publikummet, i deres egne tolkninger.

Julefred over jorda – julekonsert med Trio Serafin og Helga Johanne Størdal

Medvirkende

Trio Serafin består av søstrene Daria (klaver), Julia (fiolin) og Maria (cello) Serafin, som er fremragende utøvende musikere på hvert sitt hold. Etter å ha bodd og konsertert ulike steder i verden i noen år, startet de Trio Serafin i januar 2015, og de har allerede hatt mange spennende prosjekter i samarbeid med ulike konsertarrangører, musikere og kulturinstitusjoner.

Helga Johanne Størdal er sopran og synger mye barokk, wienerklassisk musikk og samtidsmusikk, men er også kjent for salmeprosjekter og filmmusikk. Helga leies ofte inn som solist av lokale kor og orkestre, hun arrangerer egne konserter med dyktige medmmusikere og samarbeider gjerne med komponister om skaping av ny musikk.

Ewa Serafin er en prisvinnende komponist, opprinnelig fra Polen. Hun skriver musikk for alle typer besetninger, og blir mye spilt på samtidsmusikkfestivaler rundt omkring i Europa.