Kirkens Nødhjelp

Fasteaksjon i Geilo kulturkyrkje på søndag

Søndag 2.april 2017 kl 11
Ingenting er viktigere enn rent vann. For vann gir ikke bare liv - vann kan også ta liv. Under søndagens Fasteaksjon viser Knut Bry sin bildeserie Water for Everyone kl 13 i Geilo kulturkyrkje og kl 14 vil vi få se bilder fra flyktningearbeidet på Lesvos. I tillegg til disse flotte og tankevekkende bildene vil konfirmantene sørge for amerikansk auksjon, kirkekafe og quiz.

Fasteaksjon i Geilo kulturkyrkje på søndag

Sammen med Lars Inge Tverberg vil bassist Kjell Audun Holestøl, trommeslager Ramona Fossly og sanger Beate L. Solem sørge for musikken både på gudstjenesten kl 11 og på kulturarrangementet etterpå.

 

Program (ca tider):

Kl.11.00    Gudstjeneste

Sang og musikk v/ Beate L.Solem, Kjell Audun Holestøl og Ramona Fossly

Kl.12.15    Kirkekafé.

Her får du kjøpt kaffe, te og deilige kaker

Kl.13.00    Fasteaksjonen fortsetter

                  Fotograf Knut Bry viser bildeserien «Water for everyone»

                   Amerikansk auksjon

                   Quiz og konkurranser

Kl.14.30    Konfirmantene starter årets viktigste søndagstur :-)

Fasteaksjon i Geilo kulturkyrkje på søndag

Bli en brønnbygger!

Å gjøre noe for andre er viktig for oss som kirke, og den 2.april skal vi bidra til at flere får rent drikkevann i Kirkens Nødhjelps fasteaksjon.

– Jeg har ofte blitt syk av det skitne vannet vi hadde her i landsbyen. Jeg måtte holde meg hjemme fra skolen fordi jeg hadde vondt i magen, og jeg har fått urinveisinfeksjon på grunn av vannet. Men nå er det mye bedre, forteller 13 år gamle Richard Wilson.

Han er en av mange innbyggere i Ikonda i Tanzania som har fått en ny brønn. Beboerne i landsbyen har jobbet frivillig for å få bygd brønnen. De har fått hjelp fra Kirkens Nødhjelps partnerorganisasjon i Tanzania og det er penger fra TV-aksjonen i 2014 som gjorde det mulig å gjennomføre prosjektet. Nå er vannet mye renere, og det gamle vannet blir bare benyttet til å lage mursteiner og vanne åkrene.

Norge og alle andre medlemsland i FN har satt seg som mål å skaffe rent og trygt drikkevann til alle innen 2030. Men det er en lang vei fram siden det fremdeles er millioner av mennesker som ikke har tilgang til rent drikkevann.

Du kan bli med på å gjøre denne veien kortere ved å bidra med penger eller som frivillig under Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2017, der vi samler inn penger slik at enda flere kan få rent vann, slik som Wilson. Kirken i Hol er stolte av å kunne samarbeide med Kirkens Nødhjelp som arrangerer Fasteaksjonen for 50. gang i år.

I 2017 markerer vi også at det er 500 år siden reformasjonen, og Fasteaksjonen er jubileets diakonale prosjekt. Også i Tanzania markerer de jubileet ved å hjelpe andre.

– Vi tror ikke at kirken lever i et vakuum. Vi tror på å hjelpe andre mennesker. Myndighetene kan ikke hjelpe alle i Tanzania, og her kan vi bidra, sier biskop Emmanuel Makala, som er biskop i den samme regionen hvor Richard Wilson bur.

Menighetene i Hol lever heller ikke i noe vakuum og er glade for at vi kan støtte dette arbeidet, og vi oppfordrer alle våre støttespillere til å ta seg en ekstra gåtur denne ene dagen. For om du tar en tur en dag, så kan noen andre slippe å gå en ekstra lang tur hver eneste dag for å komme seg til nærmeste brønn.

Bli en brønnbygger du også, og støtt Kirkens Nødhjelps fasteaksjon!

 

Velkommen til...

Søndag 28. Januar, 2018
11:00 Gudstjeneste i Geilo kulturkyrkje
Hansen
19:00 Kveldsgudstjeneste i Hovet kyrkje
Hansen
Lørdag 24. Februar, 2018
17:00 Geilo kulturkyrkje: Hasse Farmen
Kritikeryndlingen og mannen bak en av de sterkeste utgivelser i 2016, Hasse Farmen,...

Programmet utigs med forbehold om eventuelle feil og endringer. Se hele programmet under menyvalget Aktuelt og Kalender, eller ved å trykke her.