Bryllup i Hol?

Går dere med tanker om giftemål? Kanskje er en av kirkene i Hol stedet for dere?? Vi ønsker dere hjertelig velkommen til oss! I Hol prestegjeld er det ikke mindre enn seks kirker å velge mellom - fra den moderne Skurdalskyrkja og Geilo kulturkyrkje, via små hvite langkirker som Geilo kyrkje og Hovet kyrkje til den vakre gamle middelalderkirken i Hol. Ta en titt på bilder av alle kirkene under menyen "Kirkene i Hol".

Framgangsmåte

Først og fremst bør du avtale bryllupet med din utkårede! Når det er gjort unna håper vi at du tar kontakt med oss pr tlf. eller e-post. Vi reserverer kirken for dere og noterer oss det vi trenger av informasjon fra dere i første omgang. Så vil vi sende dere det dere trenger av papirer.

Tidsfrister/papirer

Skjemaene som skal fylles ut er "Egenerklæring" og "Forlovererklæring" Brudeparet og forlovere fyller ut hver sine skjema. Vi sender skjemaene til dere sammen med øvrig informasjon. Skjemaene kan også lastes ned på regjeringens hjemmesider (se lenker nederst på denne siden). Skjemaene sendes til folkeregisteret i den kommunen brudeparet bor - senest 3 uker før vigselen, men ikke tidligere enn 4 måneder før vigselen. I god tid før vielsen avtales det tid for samtale med presten som skal utføre vigselen og da kan praktiske detaljer avklares.

Musikk

Når det gjelder det musikalske ved vielsen bør det til sammen være minst tre innslag i tillegg til marsjene ved inn og utgang. Vi anbefaler dere å gå inn på Røyken kirke - under bryllupsmusikk kan dere høre ulike marsjer. (NB! Med forbehold så sant vi har notene på det, hvis ikke, må kanskje brudeparet selv skaffe notene...!)

Organisten vår har utarbeidet en liste over salmer, sanger og mye brukte marsjer. Den kan være til hjelp, og blir sendt til dere sammen med de øvrige papirene. Ellers er dere hjertelig velkommen til å kontakt med kirkekontoret på e-post eller telefon 32 09 69 30. Vi kan være behjelpelig med valg av salmer og kan assistere dersom dere trenger hjelp til andre innslag - solister, instrumenter el.

Avgifter

For de som er folkeregisrert i Hol kommune er kirkelige handlinger prestegjeldet i gratis. Andre som ønsker å gifte seg i en av våre kirker blir i forbindelse med vigsel belastet med kr 5000,- I tillegg må man beregne et honorar til presten på 2 080 kroner.

Arrangement og overnatting

Visit Geilo har greie hjemmesider som kan være til hjelp når en skal finne et egnet sted å arrangere bryllupsfest, huse gjester eller arrangere aktiviteter i forbindelse med både store og små selskap.

Lykke til med forberedelsene til den store dagen !!