Billedveversken Astrid Bildsøe Andersen

Fram til 3.august henger det biledtepper av billedveversken Astrid Bildsøe Anderse i kunstgalleriet i Geilo kulturkyrkje.

Denne gang er det den berømte billedveversken Astrid Bildsøe Andersen fra Lemvig på Jylland i Danmark som stiller ut.

Hun er født i 1945 og er utdannet dansk billedvæver fra Husflidshøjskolen i Kerteminde på Fyn i 1966. Hun hadde i mange år butikk med egne tekstiler i Holstebro. Siden 1988 har hun bodd i Fjaltring og i 2005 leverte hun et alterteppe til Fjaltring kirke.

Astrid Bildsø AndersenAstrid Bildsø Andersen arbeider ikke etter tegninger.  Hun legger mye arbeid og kreativitet i å finne de rette fargene i teppene.  Når hun har funnet fargene starter et millimeternøyaktig arbeid med å lage bildet.  Hun ser ikke teppet i veven mens hun arbeider, for da er det baksiden av teppet som er synlig.  Først når det er ferdig og hun kan klippe ned veven, ser hun om resultatet ble som forventet.  Hvis ikke må hun veve det en gang til.

Hun synes det er spesielt hyggelig å ha utstilling  i kunstgalleriet i Geilo Kulturkyrkje.

Vi i kunstgallerinemnda gleder oss også til utstillingsåpningen, og ønsker alle velkommen på lørdag, sier leder i nemnda Øyvind Kvile. Utstillingen blir hengende fram til den 3. august 2019.

Galleriet er åpent mandag - fredag mellom kl. 09 og 15, og lørdager mellom kl. 11 og 15.  Det vil også være mulighet å se utstillingen når det er andre aktiviteter i Geilo Kulturkyrkje.

Vedlagt følger link til bilder av utstilleren og av noen av hennes tepper.